Köpvillkor

Beställning

Beställning av våra varor görs på webbutiken.

Vid beställning godkänner du Pelargonias köpvillkor och vår hantering av personuppgifter och cookies.

Köpare hos Pelargonia måste vara minst 18 år. 

Beställningar makuleras vid utebliven betalning.

Sticklingar

Våra sticklingar är tagna från våra egna moderplantor och är rotade naturligt. Deras storlek varierar beroende på sort/kategori/växtsätt.

Moms

Priserna på våra varor inkluderar 25% moms. Fraktkostnad tillkommer och beräknas separat i kassan. Fri frakt gäller vid ordar överstigande 599 kronor.

Leverans

Utskick görs på måndagar och tisdagar, detta för att förhoppningsvis förhindra att sticklingar blir liggande på postterminalen under helger. Upp till 2 sticklingar är möjligt att skicka med frimärke, där kostnaden är 30 kr (med reservation för att Postnord ändrar sina priser). Beställningar som innehåller fler än 2 sticklingar skickas med Postnord Spårbart där kostnaden är 69 kr (med reservation för att Postnord ändrar sina priser), standardval är att vi väljer att skicka Postnord spårbart till ombud, men vill du istället ha paketet direkt till din brevlåda är du välkommen att maila oss på pelargoniaonline@gmail.com alternativ skriva till oss på Instagram @pelargonia_webshop så löser vi leverans till ”Brevlåda” istället. Detsamma gäller om du har speciella önskemål kring leverans på din order, såsom expressleverans etc.

Paket levereras vanligen inom 1-3 dagar inom Sverige med Postnord, men avvikelser kan förekomma.

OBS: Pelargonia kan ej ta ansvar för Postnords hantering av försändelsen eller leveranstid.

Är du missnöjd med din beställning ber vi dig kontakta vår kundtjänst på pelargoniaonline@gmail.com.

Kvalitetsgaranti

Vi garanterar att de sticklingar vi lägger ut till försäljning på hemsidan och levererar är av god kvalitet när du mottar dem och upp till 7 dagar från att de skickats. Skulle en stickling mot förmodan inte leva upp till den garantin ersätter vi dig kostnadsfritt med en stickling av samma sort så fort det finns i lager. Detta förutsätter att du hämtat ut sticklingen omedelbart från posten och att du hanterat den varsamt och enligt normala skötselråd. Skulle du mot förmodan få fel stickling levererad ersätter vi dig självklart med en stickling av rätt sort.

Vi ansvarar inte längre för sticklingarnas / pelargonernas vidare utveckling efter garantitiden löpt ut.

Reklamation / ångerrätt

* Den lagstadgade ångerrätten för distanshandel är 14 dagar. Med hänvisning till § 11:4 i Distanshandelslagen (DAL) gäller detta ej för varor som snabbt kan försämras eller ta skada av att hanteras flera gånger. Därav är växter, lök och frö undantagna ångerrätten.

Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till transportören och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket. Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss på pelargoniaonline@gmail.com

OBS: Är du missnöjd med din beställning oavsett orsak ber vi dig kontakta oss på pelargoniaonline@gmail.com så fort som möjligt.

Ingen returrätt eller återbetalning för ej uthämtade försändelser.

 

Pelargonia

Fabriksgatan 5F

903 31 Umeå

Org. Nr: 581124-8524

Innehar F-skatt bevis.